Atrakcje

Jarmark Norbertañski

Jarmark Norbertañski 2023

Jarmark norbertański – producenci produktów regionalnych i tradycyjnych.

Wystawcy Jarmarku  Norbertańskiego  2-3.09.2023r.
„Polskie Kulinaria Busko-Zdrój 2023”

 

 

Lp.

Nazwa wystawcy

Asortyment

 

 

Województwo Wielkopolskie

 

1


Oleje Trawińscy Sp. z o.o. Sp. k.


Olej rzepakowy


2


P.P.H.U. VITACORN Sp. z o.o.
ul. Kołłątaja 24, 61-413 Poznań

e- mail: handlowy@vitacorn.com.pl

www.vitacorn.com.pl

tel. 61 893 24 32


Producent tradycyjnych olejów. Produkuje także otręby pszenne, owsiane, otręby żytnie z dodatkiem naturalnych, suszonych owoców, kaszki kukurydziane, jaglane, mąka kukurydziana i owsiana.


3


Spółdzielnia Mleczarska Września

ul. Czerniejewska 1, 62-300 Września

e-mail: sekretariat@smw.com.pl

tel.: 61 4360 578

www. smw.com.pl


Producent twarogów, mleka, śmietany, masła i napojów mlecznych jak również mleka w proszku.


4

Zakład Przetwórstwa Rolno-Spożywczego „WIÓREK”

Marek Nyćkowiak Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością,

61-160 Poznań - Wiórek,

ul. Szkolna 10

e-mail: wiorek@wiorek.com.pl

www.wiorek.com.pl

tel. 61 893 94 76

Producent tradycyjnych przysmaków: sałatki warzywne (bałkańska, trzy saki, szwedzka, wiosenna, obiadowa), papryki, pieczarki, buraki, pomidory, ogórki (kwaszone, konserwowe, pikle), kapusty, powidła, dżemy, szarlotki, konfitury, soki, syropy oraz kompoty (malinowy, truskawkowy, czereśniowy, wiśniowy, z czarnej porzeczki, śliwkowy, jeżynowy, jagodowy)

 

 

 

Województwo Świętokrzyskie

 

5


Produkcja serów Mariusz Małkiewicz „Dziedzic”

27-532 Wojciechowice, Drygulec 3,

Tel. 781-555-536

e-mail: serydziedzic@o2.pl

www.sery-sandomierskie.pl


Producent: Sery Sandomierskie Podpuszczkowe Długodojrzewające

 

6


Gospodarstwo Mleczne „Buncok Strzałkowski” Teresa Łukasik

Strzałków  17, 28-100 Stopnica

e-mail:mlekostrzalkow@wp.pl

tel. 692- 954-301 Teresa Łukasik

facebook.com/buncokstrzalkowski


Sery z mleka krowiego; Buncok Strzałkowski

7


Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska

w Bidzinach,

27-532 Wojciechowice, Bidziny 29

Tel. 534-301-477

e-mail:bidzinyhandel@op.pl

e-mail:osmsekretariat@op.pl


Krówka mleczna/produkty, potrawy z kaszy jaglanej

8


Purple Valley Sp. z.o.o.

28-225 Szydłów, ul. Rynek 21,

Tel. 797-355-094
e-mail:info@purplevalley.pl,

baxter.a@op.pl

www.stolicasliwki.pl


Śliwka szydłowska suszona, Szydłowianka śliwka w czekoladzie, Krówki, Powidła i konfitury, Keczup szydłowski, Ocet śliwkowy, przetwory ze śliwek

Nalewki, Śliwka w kawie, herbaty Chutneye,

Zestawy prezentowe

9


Uzdrowisko Busko-Zdrój S.A.

28-100 Busko-Zdrój, ul. Gen. F. Rzewuskiego 1  

e-mail;buskowianka@ubz.pl

tel. 41/370 38 15

www.buskowianka.com

www.uzdrowiskobusko.pl


 

Naturalna Woda Mineralna Buskowianka Zdrój,

„Słoneczne Kosmetyki”

Ceramika „Uzdrowiskowa”

10


Tadeusz Matuszewski  Tradycyjne Wyroby Wędliniarskie

26-008 Górno, ul. Górki 29

e-mal:damianmatuszewski@gmail.com

Tadeusz Matuszewski,

tel.  507- 708-616

Damian Matuszewski,   

tel. 724-272-298


Tradycyjne wyroby wędliniarskie, produkty i przetwory z wieprzowiny

 

 

 

11


Gospodarstwo Pasieczne „Miód Sandomierski”

Łążek 69, 27-670 Łążek

Mateusz Zygmunt

Tel. 509 275 287

e-mail: pasieka.mzygmunt@interia.pl


Miody i produkty pszczele, świece z wosku pszczelego

12


Miodosytnia Vilkus  Marcin Wilkusz

Wodacz 39, 28-330 Wodzisław

Tel. 668 151 077

e-mail: marcin.wilkusz@vilkus.pl


Miody pitne

13


Browar AURORE  STRAPART

28-200 Staszów, ul. Zamkowa 3, Kurozwęki, Tel. 15/866-74-09

e-mail:browarpopiel@gmail.com

Andrew Popiel,  tel. 510-044-428


Piwo kraftowe, ser z dodatkiem piwa, konfitura z piwem, gadżety piwne

14


MARIX Suchoń Piotr

30-305 Kraków, ul. Pułaskiego 3/3

e-mail: stawy2a@gmail.com

tel. 600-425-106


Ryby, przetwory rybne

15


Ewelina, Marek Pielaszkiewicz

Baćkowice

jagodowepolegs@wp.pl

tel. 602-709-745


Dżemy, soki, musy, liofizaty z jagody kamczackiej

16


Wojciech Lipka Agro-Apis

27-552 Baćkowice nr 78A

e-mail: kontakt@agro-apis.pl

Tel. 697-406-930

NIP: 8631569713


Mąki, miody, oleje tłoczone na zimno

 

 

17


Winnica Złota Wieś Centrum Doradztwa Zawodowego Ewelina Ptak,

ul. Łąkowa 21,

28-425 Złota

e-mail: ewelina.ptak1985@gmail.com

e-mail: kontakt@winnicazlotawies.pl

http://www.winnicazlotawies.pl/

tel. 502 225 392, tel. 504-086-713


Wina gronowe

-białe wino gronowe wytrawne

-czerwone wino gronowe wytrawne

18


Zakład Gastronomiczny CAFETIN

Cezary Grenda

UL. Harcerska 2,

26-130 Suchedniów

e-mail: biuro@cafetin.pl

www.cytrynowkaswietokrzyska.pl

Tel.695-590-090


Cytrynówka Świętokrzyska

Naturalne lemoniady z cytryn i arbuza

Specjalne pierogi

Zestawy prezentowe

19


„Miody Napękowskie” Pasieka Rodzinna Gospodarstwo Rolne Marta Bęben

e-mail:miodynapekowskie@gmail.com

tel. 663-186-373 Irek Bęben

tel. 607- 586- 804 Marta Bęben

www.sklep.miodynapekowskie.pl


Miody Napękowskie

20


Olejarnia Zagłoby

Mikułowice 336

28-100 Busko Zdrój

Mariusz Roszkowski

Tel.791-632-390

e-mail:olejarniazagloby@gmail.com


Oleje Naturalne tłoczone na zimno

21


 

BDG Izba Sp. z.o.o.

sklep „Silni z natury”

tel.601-348-734

e-mail: biuro@bdgizba.pl


Różne produkty: piwa, nalewki, wina, napoje, sery, słodycze, sosy wytrawne, konfitury, dżemy, makarony

22


Gospodarstwo ekologiczne u Machockich

Cisów 80, 26-021 Daleszyce

e-mail: agatamachocka@o2.pl

tel.666-118-777


Owoce i warzywa ekologiczne, Przetwory ekologiczne

23


Stowarzyszenie „Sandomierski Szlak Jabłkowy”

Obrazów 121, 27-641 Obrazów

Tel. 606-464-932

e-mail:ssj@op.pl

www.szlakjablkowy.pl


 Jabłka sandomierskie, świeżo wyciskane soki owocowo-warzywne

 

24


„Megawita”

Maciej Małkiewicz

Drygulec 3, 27-532 Wojciechowice

www.megawita.pl

www.sandomierskiesmaki.pl

e-mail: megawita@wp.pl

tel. 15/831-11-37

tel. 797-727 744


Kiszonki, kwaszonki

25


Staropolska Garmażerka Agnieszka i Zdzisław Nowak

28-350 Słupia Jędrzejowska,

Nowa Wieś 28

e-mail: staropolskagarmazeria@op.pl


Wyroby wędliniarskie, garmażerka

 

 

26


Winnica Szczaworyż

Mariusz Fodymski

mariuszf76@o2.pl

Tel. 604-465-022


Wina białe, różowe, czerwone

27


Magdalena i Dawid  Smak

„Kozi Smak” ze Złotej

Ul. Wiśniowa 11A, 28-425 Złota

Tel. 600-642-348

dawidsmak@gmail.com


Sery miękkie i twarde z koziego mleka, jogurty, twarogi i sery sałatkowe

28


Pasieka Rodzinna Stępień

Piotr Stępień, Bidziny

Tel.691-278-536

pasiekarodzinnastepien@gmail.com


Miody tradycyjne, miody kremowane z naturalnymi dodatkami, pyłek kwiatowy, pierzga, propolis

29


Polonia Park Sp. z o.o.

Ul. Podchorążych 63/67/11,

00-722 Warszawa

Ul. Słoneczna 3, 28-100 Busko-Zdrój

https://www.hotelpoloniapark.pl

Tel. 726 570 560

biuro@poloniapark.pl


Pierogi, bigos, „finger food”

 

 

Województwo Łódzkie

30

Klimeko Sp. z. o.o. Sp. K

Dionizów 2, 98-220 Zduńska Wola

e-mail:magazyn@klimeko.pl

Marcin Śliwiński tel. 603-345-016

Tradycyjne i ekologiczne wyroby mleczne

 

Województwo Małopolskie

31

Bacówka Czorsztyn-Hala Majerz Wojtek Komperda

Ratułów 210c, 34-407 Ciche

Tel.735-241-36-09

wojciechkomperda@op.pl

Oscypki, gołki, redykołki, bunc, bryndza, korbacze

                                                            

 

Województwo Lubelskie

32

Spółdzielnia Pszczelarska Apis

w Lublinie, ul. Diamentowa 23,

20-471 Lublin

e-mail: sklep@apis.pl

Miody pitne

 

Województwo Zachodniopomorskie

33

Gospodarstwo Ekologiczne SEDINA

Bożena Ryszard Jaszczowscy

ul. Kolejowa 20, 73-115 Dolice

Ryszard Jaszczowski tel. 608 288 354

e-mail:brjaszczowscy@poczta.onet.pl

Przetwory z róży: konfitury z płatków róży ( surowa szczecińska, klasztorna, oraz całe płatki róży),

z owoców róży - Konfitura szczecińska z owoców róży)

Przetwory z pomidorów: ( Konfitura z czerwonych pomidorów z rumem, Konfitura szczecińska z zielonych pomidorów).

Przetwory z dyni- dżemy, musy, konfitury, marynaty, kiszonki

Pozostałe- Soki, syropy, musztardy, octy

 

34

Gospodarstwo Pasieczne "Cuda z Ula" Tomasz Sadowski Szczecin

ul. 9 mają 80/1 70-136 Szczecin

sadowskitomasz@poczta.fm

tel. 503 054 012

Miody i produkty pszczele

 

 

Mapa rozstawienia

Image
Image
Pokazy kulinarne

Pokazy kulinarne

Pokazy kulinarne i degustacje

Muszla Koncertowa w Parku Zdrojowym
KULINARNE SHOW


2 września 2023r./sobota

12.00:12.40 Pokaz kulinarny - Bristol Busko ART & Medical SPA,

Szef Kuchni Grzegorz Struski.

 

13.20:14.00 Pokaz kulinarny – Hotel Słoneczny Zdrój Busko-Zdrój Medical Spa & Wellness, 

Szef Kuchni Hubert Haczyk.

 

15.20:16.00 Pokaz kulinarny - Hotel Polonia Park Medical Center & Spa Busko-Zdrój,

Szef Kuchni Hubert Misterkiewicz.

 

16.20:17.00 Pokaz kulinarny - Restauracja Autorska, Terma Słowacki Resort Medical SPA,

Szef Kuchni Ryszard Białek.

 

3 września 2023r./niedziela

 

11.00:11.40 Pokaz kulinarny – Reprezentanci Ogólnopolskiego  Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni,

Szef Kuchni Jarosław Uściński, Szef Kuchni Mirosław Reszczyk

 

13.20:14.00 Pokaz kulinarny – Reprezentanci Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni,

Szef Kuchni Jarosław Uściński, Szef Kuchni Mirosław Reszczyk

 

15.20:16.00 Pokaz kulinarny – Reprezentanci Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni,

Szef Kuchni Jarosław Uściński, Szef Kuchni Mirosław Reszczyk

 

16.20:17.00 Pokaz kulinarny – Reprezentanci Ogólnopolskiego Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.

 

Szef Kuchni Jarosław Uściński, Szef Kuchni Mirosław Reszczyk

Image
Pokazy kulinarne

Pokazy kulinarne

Pokazy kulinarne i degustacje

Muszla Koncertowa w Parku Zdrojowym
PLENEROWE ATRAKCJE PRZY TĘŻNI I INNE TOWARZYSZĄCE POLSKIM KULINARIOM
WARSZTATY, ZABAWY KULINARNE DLA DZIECI
Koncerty

Koncerty

Koncerty muszla – prezentacja regionalnych artystów

Park Zdrojowy

6 Stołów

Zaskmakuj w regionie!
Image

NASZA REPREZENTACJA

MIEJSCA

Organizatorzy

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski
Ogólnopolskie stowarzyszenie szefów kuchni i cukierni
Dom kultury Buskie Samorządowe Centrum Kultury
Urząd Miasta i Gminy w Busku-Zdroju

Partnerzy

Image

Patronat Medialny

Image
Konferencja pt. „ Nowe możliwości rozwoju branż produktów regionalnych i lokalnych w oparciu o „Plan Strategiczny dla WPR na lata 2023-2027” w ramach konkursu nr 6/2022 dla Partnerów KSOW dnia 2 września 2022 roku w Busku – Zdroju.
Polskie kulinaria